ایران بورس
وبلاگ آموزشی ایران بورس وابسته به کانال تلگرامی ایران بورس iribourse2@


سهامدار عمده کیست؟

در بازار بورس، هرفرد یا شرکتی که :
بیش از ۱ درصد سهام شرکت الف را در اختیار داشته باشد، در لیست سهامدار عمده شرکت الف قرار می‌گیرد.


به طور مثال

اگر تعداد سهام یک شرکت ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ سهم باشد، برای قرار گرفتن در ایست سهامداران عمده، حداقل باید ۵,۰۰۰,۰۰۰ سهم این شرکت را خریداری کند. قرار گرفتن در لیست سهامداران عمده صرفا به معنای کسب کرسی هیئت مدیره نیست.

سهام مدیریتی چیست؟

معمولاً اشخاص حقیقی یا حقوقی که مالک ۱۶ تا ۵۰ درصد سهام یک شرکت باشند دارای سهام مدیریتی می‌باشند.
سهام کنترلی یا مدیریتی در یک تعریف ساده به بخشی از سهام یک شرکت گفته می‌شود که حق رای آن توانایی قرار دادن یک یا چند عضو هیات‌مدیره شرکت را داشته باشد و دارنده آن می‌تواند از طریق آن به اعمال مدیریت در یک شرکت بپردازد.




تاریخ: یک شنبه 16 / 9 / 1397برچسب:,
ارسال توسط ادمین 1

ارزش خالص دارائی یا NAV سهم چیست؟

ارزش کل دارایی‌های شرکت پس از کسر بدهی‌ را NAV سهم میگویند که بهترین کاربرد آن در محاسبه ارزش سهام شرکت های سرمایه گذاری می باشد که در فایل زیر نحوه محاسبه آن توضیح داده شده است.رزش خالص دارائی یا NAV سهم چیست؟

ارزش کل دارایی‌های شرکت پس از کسر بدهی‌ را NAV سهم میگویند که بهترین کاربرد آن در محاسبه ارزش سهام شرکت های سرمایه گذاری می باشد که در فایل زیر نحوه محاسبه آن توضیح داده شده است.




تاریخ: یک شنبه 16 / 9 / 1397برچسب:,
ارسال توسط ادمین 1


محاسبه قدرت خریداران نسبت به قدرت فروشنده ها:
با محاسبه قدرت خریداران و فروشنده ها به اطلاعات مهمی می رسیم که از جمله آن ها آگاهی از تدام روند یک سهم و یا تغییر روند زود هنگام و همچنین مدت ادامه روند است
فرمول محاسبه قدرت خریدار و فروشنده به صورت زیر است:
مجموع حجم خریداری شده توسط اشخاص حقیقی به تعداد آن برابر است با قدرت خریداران و همچنین این فرمول برای قدرت خرید فروشنده ها نیز صادق است که اطلاعات مورد نیاز در سایت www.tsetmc.ir موجود می باشد.

با تقسیم قدرت خرید خریدار ها به قدرت خرید فروشنده ها می توان به این نتیجه رسید که اگر عدد بدست آمده بزرگ تر از یک باشد قدرت خریدار بیشتر بوده و اگر مساوی یک یا نزدیک به یک باشد قدرت خریدار و فروشنده برابر است و اگر کمتر از یک باشد قدرت فروشنده بیشتر است.

باید توجه داشته باشیم در محاسبات خود فقط از اطلاعات کد های حقیقی استفاده کنیم و از اطلاعات خرید و فروش حقوقی ها استفاده نکنیم.

 


مثال قدرت خریداران و فروشنده ها نماد خساپا تا ساعت ۱۱.۳۰ دقیقه امروز ۱۳۹۷/۰۸/۱۴
با توجه به شکل
قدرت خریداران= ۱۵۴۱۷۲/۷۸۵ =۱۹۵
قدرت فروشندگان= ۸۹۸۱۷/۱۴۲۱ = ۶۳
نسبت قدرت خریدار به فروشنده= ۱۹۵/۶۳=۳
یعنی قدرت خریداران سه برابر فروشنده ها می باشد که نشانه مثبت خوبی برای سهم است




تاریخ: یک شنبه 16 / 9 / 1397برچسب:,
ارسال توسط ادمین 1

ارزش دفتری سهم در بازار ایران از تقسیم حقوق صاحبان سهم بر تعداد سهام شرکت بدست می آید.
حقوق صاحبان سهم در‌سایت www.codal.ir موجود می باشد.
برای این کار به گزارشات مالی شرکت و قسمت ترازنامه مراجعه کنید.
تعداد سهام شرکت در سایت www.tsetmc.ir قابل مشاهده است.

 

تعداد سهام بانک سینا ۱۰ میلیارد می باشد
و جمع حقوق صاحبان سهم با توجه به تصویر فوق ۱۳/۴۰۹/۶۹۶ میلیون ریال می باشد.
در نتیجه ارزش دفتری هر سهم ۱۳۴ تومان می باشد. اما سهم در محدوده ۱۱۰ تومان در حال معامله هست که نشان دهنده ارزندگی سهم است.




تاریخ: یک شنبه 16 / 9 / 1397برچسب:,
ارسال توسط ادمین 1
حد ضرر چیست؟

 تعریف ساده حدضرر یا حد توقف زیان این است: وقتی قیمت سهام به حدضرر تعیین شده رسید، سهام موردنظر را باید فروخت تا از ضرر بیشتر جلوگیری شود. باید توجه کنید که کم شدن سود هم نوعی ضرر است، بنابراین در زمانی که قیمت سهام بالا رفت، حدضرر را نیز باید متناسب با قیمت، افزایش داد.
2.1K
نکاتی در مورد حد ضرر:

درست است که در بورس تهران امکان گذاشتن حد ضرر خودکار وجود ندارد اما بورسینس به شما توصیه می‌کند حتما حدضرر سهامی که خریداری کرده‌اید را یادداشت کنید و بدون قید و شرط آنرا اجرا نمایید. هیچ قاعده و قانونی برای تعیین قیمت حدضرر وجود ندارد. این موضوع کاملا به سبک سرمایه‌گذاری شما و میزان ریسک پذیری‌تان بستگی دارد (بلندمدت، کوتاه مدت، میان مدت)

شاید شخصی که هدفش نوسان‌گیری است، حدضرر را 5 درصد زیر قیمت خرید قرار دهد در حالیکه شخصی که دارای هدف بلندمدت سرمایه‌گذاری است، 15 درصد پایین‌تر از قیمت خرید را به عنوان حدضرر تعیین نماید. تعیین نقطه توقف یا حدضرر نیاز به کمی تجربه و داشتن اطلاعات کافی از تحلیل تکنیکال دارد . نکات کلیدی زیر می‌تواند در تعیین حدضرر به شما کمک کند.

چند نکته کلیدی در تعیین حدضرر

– حدضرر را در معاملات کوتاه مدت روی محدوده‌ حمایت در موج نزولی قبلی قرار دهید (به شرطی که بین 8 تا 10 درصد باشد)

– حدضرر  را در خریدهای میان‌مدت و بلندمدت روی محدوده حمایتی معتبر تعیین کنید (بین 10 تا 20 درصد پایین‌تر از قیمت خرید)

– وقتی مقاومت یک سهم شکسته شد و قیمت سهم در بالای محدوده مقاومتی تثبیت کردید، حدضرر را روی مقاومت شکسته شده که حالا به عنوان حمایت عمل می‌کند قرار دهید.

– اگر حدضرر را در فاصله کوتاهی از قیمت خرید قرار دهید، در معاملات کوتاه مدت ممکن است به دلیل نوسان زیاد قیمت، خروج زودهنگامی از بازار داشته باشید (سهم خیلی زود فروخته شود.)

– اگر حدضرر را در فاصله زیادی از قیمت خرید قرار دهید، باعث زیان بیشتر شما می‌شود. (سهم خیلی دیر فروخته می‌شود)
بنابراین یافتن حدوسط در تعیین حدضرر استراتژی هوشمندانه و بهتری می‌باشد.

– همیشه به حدضرر تعیین شده عمل کنید. اگر پس از عمل کردن به حدضرر، رشد سهم شروع شد، نیازی نیست خودتان را ملامت کنید و از آن به بعد در تعیین حدضرر دقت و مطالعه بیشتری انجام دهید. به جای ناراحت بودن، در عوض خوشحال باشید که براساس استراتژی تان معامله را انجام داده اید.

– برخی از افرادی که به دید بلندمدت سرمایه گذاری میکنند اعتقادی به تعیین حدضرر ندارند. شما هم اگر به وضعیت بنیادی شرکت مطمئن هستید و قصد سرمایه گذاری بیش از 9 ماهه دارید میتوانید حدضرر تعیین نکنید./منبع بورسینس



تاریخ: یک شنبه 16 / 9 / 1397برچسب:,
ارسال توسط ادمین 1

مفهوم اجمالی بورس اوراق بهادار:

کلمه بورس ، یک واقع واژه فرانسوی است که ریشه آن از یک نام یونانی و لغت لاتین بورسا Bursa گرفته شده است. البته ریشه حقیقی آن قدری ناشناخته می باشد. در فرهنگ های معتبر لغت ، در مقابل کلمه بورس ، لفظ [ مبادله] و گاهی هم [مکان مبادله] و هم سیستم مبادله آمده است. در اصطلاح به مفهوم بازار است.



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 23 / 8 / 1397برچسب:,
ارسال توسط ادمین 1
آخرین مطالب
آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 22
بازدید دیروز : 4
بازدید هفته : 154
بازدید ماه : 376
بازدید کل : 3426
تعداد مطالب : 104
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1

statistics